Het Vrijheidsbeeld en Ellis Island

De beroemde skyline van New York City, of nog beter van Manhattan, kun je eigenlijk alleen zien vanuit New Jersey of vanaf een boot op de rivier de Hudson. Als je zelf aan de waterkant van New York staat is er eigenlijk maar één gebouw dat echt opvalt en dat is het Vrijheidsbeeld en als je nog wat beter kijkt, zie je ernaast Ellis Island liggen. Een bezoek aan deze iconische bouwwerken, die een belangrijke rol hebben gespeeld in de geschiedenis van de Verenigde Staten, is een leuke excursie die veel bezoekers voor het eerst meeneemt van het eiland Manhattan.

Koop je kaartjes vooraf online

Voordat je je avontuur begint, is het belangrijk om je kaartjes voor de Vrijheidsbeeld en Ellis Island Tour vooraf te kopen. Deze populaire attracties trekken dagelijks duizenden bezoekers, en door vooraf tickets te reserveren, vermijd je lange wachtrijen en ben je verzekerd van een vlotte toegang tot deze populaire bezienswaardigheden.

Boottocht naar het Vrijheidsbeeld

De tour begint met een boottocht naar het Vrijheidsbeeld, dat op Liberty Island staat. Op de veerboot, krijg je een indrukwekkend uitzicht op het beeld, dat al meer dan een eeuw het symbool van vrijheid is. Vergeet je af en toe niet om te draaien, want het uitzicht vanaf de veerboot op het eiland Manhattan is een van de mooiste die er is. Eenmaal aan wal sta je oog in oog met Lady Liberty, die trots haar fakkel omhooghoudt als teken van hoop en vrijheid.

Je kunt op eigen houtje Liberty Island verkennen of meegaan met een rondleiding. Tijdens de rondleiding kom je meer te weten over de geschiedenis van het beeld. Het vrijheidsbeeld is ontworpen door Frédéric Auguste Bartholdi met hulp van Gustave Eiffel (ja, die van de Eiffeltoren!). Je kunt naar het uitkijkplatform op het voetstuk, daar heb je een adembenemend uitzicht op New York. Het is ook mogelijk om de kroon van het Vrijheidsbeeld te bezoeken. Toegang hiervoor moet je maanden vooraf al gereserveerd hebben. Mocht het je lukken om kaartjes hiervoor te bemachtigen, dan mag je helemaal niets mee naar boven nemen, behalve je ticket en een camera. Alle andere spullen moeten beneden in een kluis achterblijven.

Ellis Island

Na het verkennen van Liberty Island, neem je de veerboot naar Ellis Island. Ellis Island diende als toegangspoort tot de Verenigde Staten voor miljoenen immigranten, die op zoek waren naar een beter leven in Amerika. In de oude aankomsthal zijn nu tentoonstellingen te zien, die verhalen vertellen van de mensen die op Ellis Island aankwamen.

Veel van deze gelukszoekers hadden in hun thuisland alles achtergelaten om een nieuw leven op te bouwen in Amerika. Voor sommige werd de oversteek een groot succesverhaal, terwijl andere verdwenen in de getto’s van New York en andere steden.

Hoe lang heb je nodig om beide eilanden te bezoeken

Het is slim om een volledige dag uit te trekken voor de Vrijheidsbeeld en Ellis Island Tour, inclusief de veerbootreizen tussen de twee eilanden. Begin vroeg om de drukte te vermijden en neem de tijd om de tentoonstellingen en bezienswaardigheden op je gemak te verkennen. Vergeet niet comfortabele schoenen aan te trekken, want er is veel te zien en te ontdekken.