Vliegen naar New York

Er zijn enkele manieren om in New York te komen, maar het vliegtuig is zonder twijfel verreweg de populairste. Dagelijks vertrekken er meerdere vluchten vanuit Nederland, maar ook vanuit Duitsland en België richting New York. Zo goed als alle vluchten vanuit Europa komen aan op het John F. Kennedy International Airport, de andere vliegvelden worden hoofdzakelijk gebruikt voor vluchten binnen de Verenigde Staten van Amerika. Vanaf de verschillende vliegvelden in New York heb je verschillende opties om op je uiteindelijk plaats van bestemming in new York te komen. De goedkoopste manier is om gebruik te maken van de metro de makkelijkste manier is om de taxi te nemen of vooraf een privétransfer te regelen.Vliegen naar New York

Het vliegtuig is eigenlijk de enige optie om naar New York te reizen of je moet zin hebben om minimaal twee weken op een vrachtschip door te brengen. Een vlucht naar New York duurt ongeveer acht uur. Er vertrekken vanuit Nederland dagelijks vluchten naar het John F. Kennedy International en het Newark Liberty International. LaGuardia wordt vooral gebruikt voor binnenlandse vluchten. Je moet er wel rekening mee houden dat wanneer je naar New York vliegt je drie in plaats van twee uur vooraf op het vliegveld moet zijn. Dit omdat er strengere veiligheidscontroles gehouden worden op de vluchten richting de Verenigde Staten van Amerika. Ook bij aankomst moet je rekening houden met langere rijen bij de veiligheidscontroles. Vliegtickets naar New York kunnen erg in prijs variëren. Soms vlieg je voor minder dan vijfhonderd euro naar een van de vliegvelden van NYC, soms moet je minimaal het dubbele betalen. Zo zijn vliegtickets in mei, september en rond de feestdagen vaak aanzienlijk duurder.

Het maakt niet veel uit op welk vliegveld in New York je landt, omdat beide vliegvelden ongeveer op dezelfde afstand van het centrum van Manhattan liggen.
Opvallend is dat de terugvlucht ongeveer anderhalf uur minder lang duurt omdat je dan meewind hebt.

John F. Kennedy International Airport

Dit immense vliegveld ligt in de wijk Jamaica in Brooklyn. Het is de grootste en belangrijkste luchthaven van New York en één van de belangrijkste van de Verenigde Staten van Amerika. De luchthaven is gebouwd in 1942 als Idlewild Airport, maar enkele jaren later werd de naam alweer veranderd in New York International Airport. Na de moord op John F. Kennedy werd het vliegveld naar hem vernoemd als eerbetoon. Er zijn in totaal negen terminals op het terrein van JFK International Airport te vinden, maar er zijn er nu maar acht in gebruik. JFK International Airport is al meerdere malen het decor geweest voor grote Hollywood films waaronder de film The Terminal met Tom Hanks.

Transfer vanaf JFK International Airport

De makkelijkste manier om vanaf JFK International Airport naar Manhattan te reizen is per taxi. Hiervoor gelden van tevoren vastgestelde tarieven zodat je nooit voor verrassingen komt te staan. Het is echter niet altijd de snelste optie. Dit is namelijk in veel gevallen de trein of metro. Je neemt eerst de Airtrain naar Jamaica om vervolgens hier over te stappen op de metro. Dit duurt alles bij elkaar ongeveer 35 tot 50 minuten, afhankelijk waar je moet zijn in Manhattan. De Airtrain kan ook gebruikt worden als vervoersmiddel tussen de verschillende terminals. Het vervoer tussen de terminals is gratis maar als je opstapt of uitstapt in Jamaica dan kost een ritje 5 dollar.
Wil je liever niet met je koffers slepen dan heb je ook nog de mogelijkheid om een shuttlebus te nemen. Dit kan wat langer duren, maar is wel een stuk goedkoper dan een taxi. Je kunt je airport transfer per bus vooraf via internet reserveren.

Met de taxi vanaf JFK international naar het centrum van New York

Wie snel en gemakkelijk vanaf de luchthaven van New York JFK naar het centrum wil reizen kan dit doen met een taxi. Boek je deze luchthaventransfer dan kun je vooraf perfect zien wat deze rit je zal kosten en wat de verwachte duur is. Op deze manier kom je niet voor onverwachte verrassingen staan, dit scheelt een hoop met onzekerheid. Als vooraf je taxi boekt met Get Your Guide zal deze op het vliegveld van New York op je staan te wachten. Het is natuurlijk mogelijk om de rit kosteloos te annuleren mocht de reis toch niet doorgaan.

Newark Liberty International Airport

Newark Liberty International Airport is na John F. Kennedy International het belangrijkste vliegveld van New York. Het vliegveld ligt echter niet in de staat New York, maar in de staat New Jersey aan de overzijde van de Hudson. Het vliegveld behoort tot de vijf drukste vliegvelden van de Verenigde Staten. Het ligt tussen de plaatsen Newark en Elizabeth in op iets minder dan 25 kilometer van New York.

Transfers vanaf Newark Liberty International Airport

De simpelste manier om naar Manhattan te reizen vanaf Newark Liberty International Airport is met een taxi. Anders dan vanaf John F. Kennedy International Airport worden er geen ‘fixed prices’ gerekend. Je moet rekenen op een rekening tussen de 75 en 90 dollar zonder fooi. Een goedkopere en vaak ook snellere optie is de trein. Vanaf Newark International Airport vertrekken er met regelmaat treinen naar de grotere treinstations in Manhattan en de andere delen van New York. Een andere optie is om een shuttlebus te nemen.

LaGuardia Airport

LaGuardia Airport is de kleinste van de drie vliegvelden in de omgeving van New York. Toch verwerkt het vliegveld jaarlijks ongeveer 25 miljoen passagiers. LaGuardia Airport wordt hoofdzakelijk gebruikt voor binnenlandse vluchten en veel minder voor internationale vluchten. De uitzonderingen hierop zijn vluchten naar Canada en de Caribische Eilanden.

Transfers vanaf LaGuardia Airport

De eenvoudigste manier om van LaGuardia Airport naar Manhattan te reizen is met de taxi. Hiervoor gelden geen ‘fixed prices’. Je zal ergens tussen de 30 en de 40 dollar kwijt zijn onder normale omstandigheden. In de avond en tijdens de spits zullen deze prijzen iets hoger liggen. Een andere manier is om een shuttlebus te nemen naar Manhattan. Dit is goedkoper maar je zal wel meer reistijd in moeten calculeren. In het slechte geval kun je zomaar twee uur onderweg zijn voordat je bij je hotel bent. Vanaf LaGuardia rijden er geen treinen of metro’s.